Achterban Ajax ook niet blij met verplaatsen complete speelronde

19 april 2019, 17:36

Het verplaatsen van de complete voorlaatste speelronde heeft tot weinig positieve reacties geleid. Omwille van Ajax besloot de KNVB de speeldag van zondag 28 april naar woensdag 15 mei te verschuiven, maar de aanhang van de Amsterdamse club is daar niet blij mee.

"Hier worden we niet heel vrolijk van", laat Fabian Nagtzaam van Supportersvereniging Ajax aan het Algemeen Dagblad weten. "De competitie duurt nog vier speelronden, wie weet wat er nog gebeurt. Maar zoals het er nu voorstaat, hadden wij kampioen kunnen worden in eigen huis, tegen FC Utrecht. In de nieuwe situatie is dat een uitwedstrijd geworden, tegen De Graafschap, op woensdagavond, met een uitvak voor 500 man. Niet ideaal natuurlijk voor Ajacieden."

Begrip voor de beslissing van de Nederlandse voetbalbond is er wel. De spelers van Ajax hebben immers voldoende rust nodig om zich voor te bereiden op de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Voldoende rust krijgen de Ajacieden niet als ze twee dagen voor het duel met de Engelsen spelen tegen De Graafschap. "Tegelijkertijd zijn we als supporters niet meer dan een speelbal van de KNVB. De competitie zo op zijn kop gooien, hele speelrondes veranderen, dat gebeurt in geen enkel ander land. Tenminste, ik heb het in 30 jaar in de voetballerij nooit gehoord. Wat ons betreft is dit idee ook niet het Ei van Columbus. Onze fans moeten nu eerst een halve dag vrij nemen om op woensdag naar Doetinchem af te reizen. En je hebt op woensdagavond ook een ander feestje dan op zondagmiddag natuurlijk. Allemaal niet heel prettig."

Nagtzaam had liever gezien dat de play-offs om Europees voetbal waren opgeschoven. "Dan hou je speelronde 33 op zondag 12 mei, en speelronde 34 gewoon een week later, ook op zondag. Zo moeilijk is dat niet, lijkt me. Maar goed, het is nog niet definitief, de burgemeesters hebben altijd het laatste woord. En het kan ook nog zo zijn dat PSV de komende twee wedstrijden verliest en we alsnog thuis kampioen kunnen worden. Of we verspelen het zelf. En als het wel zo blijft is het jammer, maar hebben we het uiteindelijk ook te accepteren."

Zie ook: Overzicht: alle berichten over het verplaatsen van speelronde 33

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen