Heracles begint weer met Dalmau, H'veen heeft Lammers terug

19 april 2019, 19:10

Adrian Dalmau keert vrijdagavond tegen sc Heerenveen terug in het basiselftal van Heracles Almelo. De Spaanse spits begon afgelopen speelronde tegen Feyenoord (2-1) verrassend op de bank, maar mag het nu weer vanaf de aftrap laten zijn. Bij Heerenveen keert Sam Lammers terug van een blessure.

Trainer Frank Wormuth heeft ten opzichte van het verloren duel in De Kuip zijn opstelling op één plek gewijzigd. Jesper Drost neemt plaats op de bank en Dalmau maakt zijn opwachting in de basis. Dabney dos Santos, die een teleurstellend seizoen doormaakt, krijgt weer het vertrouwen van de Duitse trainer en start - bekerwedstrijden niet meegerekend - voor de vierde keer dit seizoen.

Mede-clubtopscorer Lammers moest tegen FC Groningen (1-1) vanwege een blessure verstek laten gaan, maar is hersteld en begint meteen weer in de basis. Michel Vlap, de andere topscorer van de Friezen, schuift een linie terug en Morten Thorsby - die komende zomer de transfervrije overstap maakt naar Sampdoria - is kind van de rekening.

Heracles kan voor eigen publiek een enorme stap zetten richting kwalificatie voor play-offs om Europees voetbal. De Heraclieden staan zesde en stijgen bij een zege (tijdelijke) naar de vijfde plaats. Heerenveen moet winnen om nog enig uitzicht te hebben op play-offvoetbal. 

Opstellingen:

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Merkel, Osman, Dos Santos; Kuwas, Dalmau, Peterson

sc Heerenveen: Hahn; Schmidt, Høegh, Pierie, Woudenberg; Rienstra, Vlap, Kobayashi; Van Bergen, Lammers, Van Amersfoort

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen