PEC Zwolle - FC Groningen gestaakt wegens hevig onweer

24 april 2019, 21:23   Bijgewerkt: 24 april 2019, 21:58

Het Eredivisie-duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen is woensdagavond gestaakt vanwege onweer. Tien minuten na rust besloot scheidsrechter Martin van den Kerkhof de wedstrijd eerst tijdelijk stil te leggen. Omdat het er niet naar uitzag dat het weer op korte termijn zou verbeteren, werd - na overleg met de KNVB - het duel bij een 1-2 stand definitief gestaakt.

"We kregen van de veiligheidscoördinator te komen dat het (onweer, red.) heel dichtbij is. Ik wil niet wachten tot het hier is en het te laat is. We hebben de buienradar in de kleedkamer gezien en we dachten: het wordt heel moeilijk in de tweede helft. We nemen geen risico en gaan nu naar binnen", zei Van den Kerkhof tegen FOX Sports vlak nadat de wedstrijd was stilgelegd.

Op het moment dat de spelers de kleedkamers opzochten, leidde Groningen met 1-2. PEC Zwolle begon niet goed aan de wedstrijd en gaf overal op het veld opvallend veel ruimte weg. Het leidde al snel tot kansen voor de bezoekers, via Paul Gladon en Kaj Sierhuis. De huurling van Ajax schoot even later wél raak, op aangeven van Ritsu Doan - een schitterende steekpass op het juiste moment.

PEC Zwolle, dat slechts één echte mogelijkheid kreeg voor rust via Younes Namli (lat), kwam echter als herboren uit de kleedkamer. Het leek zich pas in de rust te realiseren dat het bij een gelijkspel (bijna) definitief zeker was van handhaving in de Eredivisie. Direct na de theepauze kopte Lennart Thy raak in de verre hoek: 1-1. Toch kwam FC Groningen al snel weer op voorsprong in Zwolle. Paul Gladon, die tot dusver erg ongelukkig speelde naast Sierhuis voorin, was weer eens trefzeker met een schuiver langs Diederik Boer. Nog geen minuut later besloot scheidsrechter Van den Kerkhof de wedstrijd stil te leggen wegens onweer.

Maandag 29 april om 20.00 uur wordt in Zwolle het restant van de wedstrijd gespeeld.