Ruud Brood verbaast zich over NAC: "Zo zit ik niet in elkaar"

14 mei 2019, 22:22

Nog één wedstrijd om des keizers baard morgenavond tegen PEC Zwolle en dan komt er na twee seizoenen een einde aan het verblijf van NAC Breda in de Eredivisie. Degradatie werd afgelopen zondag al een feit na de 2-1 uitnederlaag tegen Heerenveen en trainer Ruud Brood wil met een overwinning afscheid nemen van het hoogste niveau.

"Ik neem aan dat spelers een bepaald eergevoel hebben", zegt de coach tegen BN De Stem. "Ook richting het publiek moeten we trachten om het zo goed mogelijk te doen. Dat de spelers daar in ieder geval de energie voor hebben." De Spanjaard Paolo Fernandes had dat gevoel en die energie in ieder geval niet en besloot een dag na de degradatie de club vaarwel te zeggen en terug te vliegen naar zijn thuisland. Brood wil weinig woorden vuilmaken aan het vertrek van de in Breda mislukte huurling van Manchester City. "Dat is zo besproken en die is dan gevlogen. Dat is niet aan mij. Mijn mening is daar vrij duidelijk in. De rest is nog binnenboord."

Brood is meer uitgesproken over de sfeer binnen NAC nu de degradatie is beklonken. Hij verbaast zich volgens de krant over de gelatenheid bij sommige mensen in de club. "In slechte tijden wil de één meer gaan doen, omdat het niet goed gaat. De ander denk zoiets van: Laat lekker gaan, het zal wel. Zo zit ik niet in elkaar."

Lees ookNAC likt de wonden: "Met dit salarishuis mag je niet degraderen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen