Groningen verliest, maar profiteert van zeperd Willem II

15 mei 2019, 21:28

In de strijd om de laatste play-off-plek voor Europees voetbal heeft FC Groningen aan het langste eind getrokken. De ploeg van coach Danny Buijs verloor met 1-0 van FC Emmen, maar zag concurrent Willem II verliezen van ADO Den Haag. In de play-offs gaat Groningen het opnemen tegen nummer vijf Vitesse. De andere wedstrijd gaat tussen FC Utrecht en Heracles Almelo.

FC Emmen – FC Groningen 1-0

FC Groningen had voorafgaand aan de laatste speelronde de beste papieren om het laatste play-off-ticket binnen te slepen. Bij een overwinning was de Trots van het Noorden zeker van de achtste plaats en dus de strijd om Europees voetbal. Toch maakte de ploeg van trainer Danny Buijs een valse start: Emmen kwam al snel op voorsprong door een geweldige knal van afstand van Michael Chacon. Scheidsrechter Pol van Boekel werd nog wel naar het beeldscherm langs de lijn geroepen voor een eventuele overtreding van Chacon, maar vond het vergrijp niet zwaar genoeg om het doelpunt af te keuren: 1-0 voor Emmen.

Na de rust probeerde Groningen het wel, maar écht gevaarlijk werd de uitploeg niet. Het bleef bij 1-0 voor FC Emmen, maar door de verliespartij van Willem II bij ADO Den Haag had het geen gevolgen voor Groningen, dat zich dus op kan gaan maken voor de play-offs om Europees voetbal. Hierin neemt Groningen het op tegen de nummer vijf van de Eredivisie Vitesse, dat op de laatste speeldag met 1-3 won van VVV-Venlo.

Man of the Match: Michael Chacon (7)

ADO Den Haag – Willem II 6-2

De ploeg van coach Adrie Koster wist de voorsprong niet vast te houden tot de rust. Abdenasser El Khayati ontving de bal na een halfuur spelen vlak buiten het strafschopgebied van de gasten en twijfelde geen moment: zijn schot vloog hard tegen de touwen achter Willem II-keeper Timon Wellenreuther.

Meteen na rust was het Willem II dat uit de startblokken schoot. Isak stuurde met een prima pass Evangelis Pavlidis in de diepte weg. Die twijfelde geen moment en schoot randje zestien keihard in het dak van het doel achter Robert Zwinkels. De tweede assist voor Isak, die de ADO-defensie op sommige momenten tot wanhoop dreef. Maar wederom wisten de gasten de voorsprong niet vast te houden. Wilfried Kanon verraste Wellenreuther na een hoekschop met een hard schot in de korte hoek, waarbij de keeper van Willem II niet vrijuit ging: 2-2.

Binnen een paar minuten gaf Willem II de wedstrijd vervolgens volledig uit handen. Dankerlui kreeg binnen drie minuten twee gele kaarten en gaf ook nog eens een penalty weg, die door El Khayati werd benut. Binnen no-time liep ADO uit naar een 6-2 voorsprong door twee doelpunten van Tomás Necid en een goal van Lex Immers. Even dacht ADO zelfs nog aan de play-offs, maar daarvoor kwam het een aantal doelpunten tekort om FC Groningen in te halen.

Man of the Match: Abdenasser El Khayati (8)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen