PEC schakelt door naar vijfde kandidaat voor trainerschap

15 mei 2019, 23:24

PEC Zwolle moet in de zoektocht naar een nieuwe coach doorschakelen naar de vijfde keuze. Maurice Steijn meldde eerder op woensdag dat de Overijsselse club en hij niet tot een akkoord zijn gekomen.

"We hadden vier kandidaten en op basis daarvan hebben we voor één kandidaat gekozen, dat was onze droomkandidaat Maurice Steijn. Daarmee hebben we de andere drie min of meer afgezegd", zegt technisch manager Gerard Nijkamp van PEC Zwolle tegen RTV Oost. Eén van de andere kandidaten was Albert Stuivenberg, maar hij wordt dus niet de nieuwe trainer in Zwolle. "Het is niet goed om vervolgens terug te komen en Albert Stuivenberg te vragen of hij toch zou willen", vertelt Nijkamp.

Derhalve is PEC Zwolle nu toe aan haar vijfde kandidaat, desondanks blijft Nijkamp positief. "Dat klopt, maar ik denk nog steeds dat er voldoende interessante trainers rondlopen in voetballand die goed bij PEC Zwolle passen", aldus Nijkamp, die eraan toevoegt dat Steijn om financiële redenen niet de opvolger van Jaap Stam wordt. "We zijn in onderhandeling gekomen met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden en daar zijn we helaas niet uitgekomen. Dan moet je durven om de stap te zetten om er een punt achter te zetten. Dat hebben we gedaan en nu gaan we kijken of er andere kandidaten zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen