PEC Zwolle lijkt ook technisch directeur te verliezen

17 mei 2019, 22:44

Gerard Nijkamp, de technisch directeur van PEC Zwolle, trekt mogelijk de deur in Overijssel achter zich dicht. Nijkamp zou in de belangstelling staan van het Amerikaanse FC Cincinnati om daar het technische beleid uit te gaan stippelen.

Volgens Voetbal International bevinden de gesprekken tussen de Amerikaanse club en de directeur van Zwolle zich zelfs al in de afrondende fase. Nijkamp is sinds 2012 de technisch directeur in Zwolle en won met PEC in die periode de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. De stap naar Amerika zou overigens niet het eerste buitenlandse avontuur ooit voor Nijkamp worden. Eerder werkte hij namelijk al in Qatar, waar hij bij Al Ahli en Al Rayyan ook de functie van technisch directeur vervulde.

FC Cincinnati staat er momenteel niet geweldig voor in de Amerikaanse MLS. De ploeg staat op de voorlaatste plaats in de Eastern Conference, dat is hetzelfde deel van de Amerikaanse voetbalcompetitie waar ook het Atlanta United van Frank de Boer in speelt. Het vertrek van Nijkamp zou een grote aderlating voor PEC Zwolle zijn. Niet alleen had hij een belangrijk aandeel in het stabiliseren van de positie van PEC in de Eredivisie, ook is hij nu volop bezig met het zoeken naar een nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. Die positie is namelijk ook nog steeds vacant, nadat Jaap Stam koos voor een avontuur in Rotterdam bij Feyenoord.

Lees ookPEC schakelt door naar vijfde kandidaat voor trainerschap

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen