'Van der Gaag in beeld als nieuwe coach van Jong Ajax'

23 mei 2019, 23:56

Na een zwaar seizoen bij NAC Breda krijgt Mitchell van der Gaag mogelijk op korte termijn een nieuwe klus als hoofdtrainer. De coach is in beeld bij Jong Ajax om daar de nieuwe trainer te worden. Ajax zoekt een nieuwe hoofdtrainer voor de beloftenploeg omdat Michael Reiziger wordt overgeheveld naar het eerste elftal. Dat meldt De Telegraaf.

Reiziger werd in zijn eerste seizoen als trainer van Jong Ajax direct kampioen in de Eerste Divisie en sloot het afgelopen voetbaljaar af als nummer elf. Belangrijker bij die ploeg is echter de talentenontwikkeling. De directie ziet in de 47-jarige Van der Gaag de geschikte kandidaat om de talenten verder te ontwikkelen. Winston Bogarde was assistent van Reiziger bij Jong Ajax en blijft actief bij de beloftenploeg. Het is dus de bedoeling dat hij de rechterhand van Van der Gaag gaat worden.

De voormalig profvoetballer maakte indruk als trainer van Excelsior, waarmee hij twee seizoenen goed presteerde in de Eredivisie. Afgelopen zomer vertrok hij naar NAC Breda. Dat werd een deceptie, aangezien hij op 18 maart zijn contract inleverde. Hij had niet meer het gevoel dat hij de situatie in Breda kon kantelen. Dat lukte zijn opvolger Ruud Brood evenmin: hij degradeerde met NAC als hekkensluiter naar de Eerste Divisie. De kans is dus groot dat Van der Gaag zijn oud-club komend seizoen weer tegenkomt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen