Advocaat over veldslag: "Wachten tot één in zou storten"

25 mei 2019, 08:17

Het 1-1 gelijkspel tussen FC Utrecht en Vitesse in de eerste finale van de play-offs om een plek in de Europa League was het maximaal haalbare gezien de fitheid van de spelers, zegt Utrecht-trainer Dick Advocaat na afloop. "Beide partijen konden niet meer geven."

Het was voor de spelers de tweede wedstrijd in een tijdsbestek van drie dagen. Advocaat spreekt van een veldslag. "Het was wachten tot er eentje zou instorten", zei de oefenmeester na afloop voor de camera van FOX Sports. "Wij hebben alles gegeven." Advocaat is alleen wel teleurgesteld over de kansen die Utrecht niet wist af te maken, waardoor het zichzelf geen goede uitgangspositie kon verschaffen voor de return. "De kansen moet je benutten, er moeten er minstens twee of drie zitten. Maar ik kan ze niks verwijten, want ze hebben alles gegeven. Ik ben trots."

Aanvoerder Willem Janssen vond het een geweldige wedstrijd, maar tegelijkertijd een slijtageslag. "Het waren twee gelijkwaardige ploegen. Wij kregen de meeste kansen en lieten bij vlagen goed voetbal zien, maar hadden het minste geluk." Utrecht mistte voor dit duel met Vitesse veel basisspelers. Janssen prijst dan de wisselspelers die de gaten moesten invullen. "Heel veel jongens zijn dit seizoen nauwelijks aan minuten gekomen. Een groot compliment naar hen toe."

Lees ookVitesse frommelt zich naar belangrijke remise tegen FC Utrecht

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen