Slutsky: "Meest vermoeide team dat ik ooit heb gezien"

25 mei 2019, 08:17

Vitesse-trainer Leonid Slutsky heeft zijn team bedankt na het 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht, omdat zij in deze wedstrijd ondanks de vermoeidheid toch een resultaat wisten te behalen. Door het uitdoelpunt heeft Vitesse nu de beste uitgangspositie voor de return in Arnhem van komende dinsdag, maar toch willen zowel Slutsky als sterspeler Martin Ødegaard hun elftal niet tot favoriet bombarderen.

"Dit is het meest vermoeide team dat ik ooit van mijn leven heb gezien", zei Slutsky na afloop tegenover FOX Sports. "Het was heel moeilijk. Het is net een marathon. Je denkt op een gegeven moment alleen nog maar aan eindigen en nergens anders aan", aldus de coach die er zelf ook niet vies van is om tijdens de wedstrijd voor zijn stoel rondjes te lopen. De Rus is blij met zijn team. "Ik moet ze bedanken, want ze hebben karakter en teamspirit laten zien."

Ødegaard noemt de 1-1 een goed resultaat. "Wij wilden een goal maken en niet verliezen. Dit is oké voor ons, het is een goede teamprestatie." Ook de Noorse smaakmaker merkte dat de vermoeidheid een rol ging spelen in de loop van de wedstrijd. "Maar dat is voetbal. Wij houden van het spel." Zowel speler als trainer wil Vitesse niet als favoriet bestempelen om de play-offs uiteindelijk te winnen en zo Europees voetbal te behalen. "Dat is moeilijk te zeggen", zegt Slutsky. "Eén goal, één foutje of één redding kan alles veranderen." Ødegaard sluit zich daarbij aan. "We zijn thuis sterk, dus dat is een voordeel voor ons. Maar deze wedstrijden zijn altijd moeilijk. Eén goal kan beslissend zijn."

Lees ookAdvocaat over veldslag: 'Wachten tot één in zou storten'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen