Lukkien bevestigt interesse in Mous: "Op ons lijstje"

26 mei 2019, 11:00

FC Emmen-trainer Dick Lukkien ziet in Cambuur-doelman Xavier Mous een versterking voor FC Emmen. De keeper werd al eerder in verband gebracht met de Drentenaren en Lukkien geeft aan hem intensief te volgen.

"Ik heb de keeper bekeken", zegt Lukkien in het programma De Tafel van Kees bij FOX Sports. De oefenmeester was vorige week aandachtig toeschouwer bij de play-offwedstrijd in Leeuwarden tussen Cambuur en De Graafschap. Mous blonk uit in dat duel, onder meer door een strafschop te pakken. Op de vraag of Mous al zo goed als zeker rond is met Emmen, wil Lukkien niks zeggen. "Hij gaat nog niet tekenen, wij blijven nog steeds op zoek naar een keeper. Hij staat op onze lijst."

Lees ookCambuur-uitblinker Mous wil interesse pas weten na de play-offs

Mous moet in Emmen de opvolger worden van Kjell Scherpen, die na de zomer bij Ajax onder de lat staat. Lukkien is blij met die keuze, maar stelt dat Scherpen nog wel op een aantal punten zal moeten verbeteren om in Amsterdam te slagen. "Hij heeft moeite met de timing en wordt nog weleens verrast. Hij moet het spel lezen. Hij kan zich daar prima ontwikkelen. Het kan een hele goede keeper worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen