Fortuna Sittard haalt Fins international Karjalainen

24 juni 2019, 11:10

Fortuna Sittard heeft zich voor komend seizoen versterkt met Rasmus Karjalainen. De aanvaller komt over van KuPS en tekent een contract voor liefst vier seizoenen. Onduidelijk is nog hoeveel er voor de zevenvoudig international van Finland - die nog een doorlopend contract van een half jaar had bij zijn club - is betaald.

Dat maakt Fortuna bekend via de officiële kanalen. "Rasmus is een veelzijdige aanvaller die in de Finse competitie bewezen heeft makkelijk te kunnen scoren. Met zijn kwaliteiten voegen we de nodige aanvullende impulsen toe aan onze selectie", laat technisch manager Sjoerd Ars weten over de komst. Aanvallers Fin Stokkers en Andrija Novakovich vertrokken deze zomer bij Fortuna Sittard, dat wel een aanvallende impuls wel kan gebruiken.

De international van Finland kijkt uit naar de Eredivisie. "Ik kijk er naar uit om te scoren voor de fanatieke aanhang in het stadion. De support die zij geven is fantastisch. Fortuna Sittard en de Eredivisie zie ik als perfecte stap. Vele Finse spelers zijn mij voorgegaan in Nederland." In het verleden speelde hij onder andere voor Kemi City FC en AC Oulu.

Lees ook: Fortuna moet aan de bak en verwacht nog zo'n tien versterkingen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen