Helmond Sport haalt oude bekende Joppen op bij NEC

25 juni 2019, 22:37

Guus Joppen keert na zeven jaar terug bij Helmond Sport. De 29-jarige verdediger heeft zich voor twee jaar verbonden aan de Brabantse club en komt over van NEC, waar zijn contract deze zomer niet werd verlengd. Joppen moet Helmond Sport van de nodige ervaring gaan voorzien.

Joppen begon zijn carrière bij Helmond Sport, waar hij in november 2007 zijn debuut in het betaald voetbal maakte en de jaren daarvoor al in de jeugdopleiding actief was. Hij speelde er tot 2012 en besloot daarna te verkassen naar VVV-Venlo. Bij die club speelde hij één seizoen in de Eredivisie en twee seizoenen in de Eerste Divisie. In 2015 vertrok hij naar Willem II waar hij twee seizoenen in de Eredivisie speelde. In 2017 ging hij naar NEC, waarmee het hem twee seizoenen op rij niet lukte om naar de Eredivisie te promoveren. Nu keert hij dus transfervrij terug op het oude nest.

Ervaring

De verdediger is blij met zijn terugkeer naar Helmond Sport, waar hij snel een medische keuring zal ondergaan. "De nieuwe plannen bij mijn oude club spreken mij zeer aan", zegt hij in een persbericht. Algemeen directeur Leon Vlemmings van Helmond Sport hoopt dat Joppen een stuk routine aan de jonge ploeg kan toevoegen, vanwege zijn ruim 370 gespeelde duels. "Wij zijn erg blij met de komst van Guus. Zowel in als buiten het veld hebben we ervaring en volwassenheid nodig. Spelers die vooropgaan in de strijd en al wat hebben meegemaakt. Guus is op en top prof en weet wat hier wordt gevraagd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen