Grot had het zwaar bij Leeds: "Ik kan er niet tegen alleen te zijn"

12 juli 2019, 11:38

Vol verwachting begon Jay-Roy Grot in 2017 aan zijn periode bij Leeds United. Die club nam hem over van het gedegradeerde NEC. Wat een succes had moeten worden, liep uit op een teleurstelling. Grot spreekt van een leerzame periode.

De 21-jarige spits scoorde slechts één keer voor Leeds United. Met name de eenzaamheid speelde hem parten in die periode. "Het leven was saai. Het was trainen, naar huis, eten, de PlayStation en slapen. Ik kwam mezelf enorm tegen. De ballast werd steeds groter. En dat kwam het voetbal weer niet ten goede. Ik kan er niet tegen alleen te zijn, weet ik nu. Ik ben een familieman", zegt Grot tegen De Gelderlander.

Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor VVV-Venlo. Terug in Nederland nam hij een sportpsycholoog in de arm om hem mentaal te helpen. "De grootste sporters werken met een sportpsycholoog. Het is geen vies woord. Het is niet eng. Het is een zegen. Ik heb alles op tafel gegooid. Alles wat ik denk en voel. Ja, als familieman kan ik thuis terecht bij mijn moeder, broer en zusje. Maar een mental coach is meer. We hebben nu samen een plan opgesteld. Waar ik heen wil. Wat ik als topsporter wil. Ik ben heel intensief met dat proces bezig geweest. Ik voel me nu zoveel beter."

De 21-jarige spits stapte deze zomer over naar Vitesse, waar hij wil imponeren. "Ik wil stappen maken als voetballer. Ik ben nu buiten beeld bij Leeds. Maar in mijn hart heb ik geen afscheid genomen van de club. Ik heb ook geen moment spijt van United. Ik ben er als mens heel veel wijzer geworden. Ik ben jong. Ik moet geduld hebben. Ik kan de Championship aan. Bij Vitesse ligt nu de prioriteit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen