AZ weet zegereeks tegen Belgische clubs niet te verlengen

17 juli 2019, 22:32

AZ is woensdagavond in een oefenwedstrijd onderuit gegaan tegen KAA Gent. In de Ghelamco Arena verloor de ploeg van trainer Arne Slot met 0-2 van de Belgische nummer vijf van vorig seizoen. Zo kwam er voor AZ een einde aan een zegereeks tegen Belgische clubs in de voorbereiding.

KAA Gent was alweer de derde Belgische oefenpartner van AZ in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De wedstrijden tegen Club Brugge (5-2) en RSC Anderlecht (2-0) werden knap gewonnen door de Alkmaarders. In Gent liep AZ al vrij snel achter de feiten aan: na elf minuten opende Yuya Kubo namens de thuisploeg de score.

AZ drong vervolgens aan, maar dat leidde niet tot de gelijkmaker. Ook na rust lukte het de Eredivisionist niet een doelpunt te forceren. Na een uur sloeg Gent weer toe. Ditmaal scoorde Roman Yaremchuk, die aan buitenspel ontsnapte. Via Albert Gudmundsson en Jonas Svensson was AZ nog twee keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar die viel niet meer.