Wisselspeler Flemming strijdbaar bij PEC: "Hier wil ik slagen"

19 juli 2019, 18:39

Zian Flemming moet bij PEC Zwolle vechten voor een basisplaats. De aanvallende middenvelder kwam vorig jaar over van Ajax en had hoge verwachtingen, maar moest het vorig jaar vooral doen als invaller. Dat lijkt ook komend seizoen te gebeuren, al doet Flemming zijn best om het om te draaien.

De Amsterdammer is de topscorer van de voorbereiding, maar weet dat hij op dit moment niet bij de favoriete elf van John Stegeman hoort. "Ik ging vol voor een basisplaats", zegt Flemming tegen De Stentor. "In het begin ging het ook wel goed, maar toen werd Iliass (Bel Hassani,) aangetrokken. Hij krijgt nu de voorkeur op '10'. Dat drong voor de oefenwedstrijd tegen PAOK tot me door. Dat was de dag dat de trainer voor het eerst zijn beoogde basiself had vormgegeven."

Flemming kan zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten. "Dat kan een voordeel zijn, maar ik heb nu het gevoel dat het een beetje in mijn nadeel werkt. Er staat iemand in de spits die alleen in de spits kan en iemand op '10' die alleen op '10' kan. Ik word aangepast op waar een plekje vrijkomt. Dat wisselt dus telkens." Ondanks het feit dat Flemming nu gaan basisspeler is, wil hij vechten. "Ik wil sowieso spelen. En dat wil ik eigenlijk gewoon bij PEC Zwolle doen. In principe hoef ik dus niet weg. Hier wil ik slagen en in de basis staan, het liefst zo snel mogelijk. Hoe zich dat ontwikkelt, is afwachten. Ik heb nog een paar weken de tijd om me te laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen