Ongekende eindspurt van PSV: in blessuretijd van 1-2 naar 3-2

23 juli 2019, 22:06

PSV is het seizoen begonnen met een sensationele overwinning op FC Basel. De Eindhovenaren keken bij het ingaan van de laatste minuut tegen een 1-2 achterstand aan, maar brachten het bloedhete Philips Stadion alsnog in extase. Invaller Sam Lammers en Donyell Malen bezorgden hun ploeg een niet meer verwachte 3-2 overwinning, waardoor PSV opeens weer volop kans heeft om door te stoten naar de derde voorronde van de Champions League.

PSV begon met één nieuweling in de basis: Bruma begon als linksbuiten. De van Hertha BSC teruggekeerde Derrick Luckassen begon centraal achterin, Michal Sadílek speelde voor de gelegenheid als linksback en Steven Bergwijn opereerde vanaf het middenveld. De Eindhovenaren grepen direct het initiatief en benutten na een kwartier de eerste grote kans van de wedstrijd. Hirving Lozano kreeg de bal met een gelukje mee en Bergwijn vond Malen. De spits vond doelman Jonas Omlin op zijn weg, maar Bruma tikte de rebound binnen: 1-0.

Meer zat er niet in voor de Eindhovenaren: de thermometer bleef rond de dertig graden hangen en de krachten vloeiden langzaam maar zeker weg bij de ploeg van Van Bommel. Tien minuten voor tijd scoorde FC Basel zelfs nog een keer. Omar Alderete kon na een taxatiefout van Denzel Dumfries vrij inkoppen uit een corner en verschalkte Zoet: 1-2. PSV leek geslagen, maar vond in de slotfase toch nog de tweede adem.

PSV mag op dinsdag 30 juli proberen om de miraculeus verkregen voorsprong vast te houden. De aftrap in het St. Jakob-Park staat gepland voor 20.00 uur.

Opstelling en beoordelingen* 

PSV: Jeroen Zoet 4.5; Denzel Dumfries 4.5, Derrick Luckassen 5, Nick Viergever 6.5, Michal Sadílek 5; Pablo Rosario 5.5, Steven Bergwijn 7.5, Erick Gutiérrez 6; Hirving Lozano 5 (82. Sam Lammers -), Donyell Malen 7, Bruma 7 (76. Cody Gakpo -)

Man of the match: Steven Bergwijn

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen