Kuipers naar NEC, Langedijk verkast van Eagles naar TOP Oss

7 augustus 2019, 16:33

Bas Kuipers heeft woensdag een contract getekend bij NEC. De verdediger was op proef in Nijmegen en heeft een goede indruk achtergelaten op de technische staf. Kuipers heeft zich voor één seizoen verbonden aan NEC, met de optie op een extra jaar.

De linksback speelde eerder onder meer bij Jong Ajax, Excelsior en ADO Den Haag. Anderhalf jaar geleden verbond hij zich aan het Roemeense FC Viitorul, maar nu is hij dus terug in Nederland. Algemeen directeur Wilco van Schaik is blij met het aantrekken van Kuipers: ''Bas is een speler die we al langere tijd volgde. Toen afgelopen week zijn contract bij FC Viitorul werd ontbonden hebben we snel, en met succes, gehandeld. Bas is een echte prof en geeft altijd 100%, iets wat natuurlijk bij NEC past. We wensen Bas veel sportief succes bij onze club.''

TOP Oss haalt Langedijk binnen

Ook TOP Oss heeft een nieuwe aanwinst gepresenteerd. Het gaat om de 25-jarige Pieter Langedijk, die sinds 2017 voor Go Ahead Eagles speelde. Hij kwam 54 keer uit voor de club uit Deventer en trekt nu naar Brabant. De buitenspeler is een gewenste versterking na het eerdere vertrek van onder meer Bryan Smeets en Huseyin Dogan. "Pieter voegt inderdaad iets toe wat we nog niet veel hadden: scorend vermogen. Hij heeft een goed schot en dat is mooi wapen rondom het zestienmetergebied", bevestigt trainer Klaas Wels. "Met zijn kwaliteiten zou hij ook de hele linkerflank kunnen bestrijken en hij zou tussen de linies kunnen spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen