Paris Saint-Germain buigt opnieuw voor plaaggeest Stade Rennes

19 augustus 2019, 09:49

Paris Saint-Germain heeft een pijnlijke nederlaag geleden. De Parijzenaars verloren zondagavond hun tweede competitieduel op bezoek bij Stade Rennes, dat PSG vorig seizoen nog van de bekerwinst afhield. Paris Saint-Germain kwam nog wel op voorsprong, maar ging het daarna mis: 2-1.

De Franse kampioen trof een sterk Stade Rennes. Voor de gastheren was het dan ook zuur dat Damien Da Silva de openingstreffer cadeau deed aan PSG. De aanvoerder van Stade Rennes leverde in en daar profiteerde Edinson Cavani optimaal van. Op slag van rust schoot Mbaye Niang zijn ploeggenoot te hulp door voor de verdiende gelijkmaker te tekenen. Met een hard schot liet hij Alphonse Areola kansloos.

Voor PSG namen de problemen vroeg in de tweede helft alleen maar toe. Na vier minuten dook Romain Del Castillo op in de zestien en knikte hij ongedekt binnen. De bezoekers uit Parijs waren rijp voor de slacht, maar Areola en het aluminium voorkwamen een grotere achterstand.

In de slotfase drong PSG de thuisploeg wel verder terug, maar echte kansen leverde dat niet op. Paris Saint-Germain, dat nog altijd zonder Neymar speelde, kreeg de gelijkmaker niet meer voor elkaar en moest de titelfavoriet wéér buigen voor Rennes.