Officieel: AC Milan stelt trainer Pioli voor twee seizoenen aan

9 oktober 2019, 12:19

Stefano Pioli is de nieuwe trainer van AC Milan. Hij volgt de dinsdag ontslagen Marco Giampaolo op. De 53-jarige Italiaan tekent voor twee seizoenen, meldt Milan woensdag via de officiële kanalen. Pioli's voorgaande klussen bij Internazionale en Fiorentina resulteerden in een deceptie.

Pioli volgde twee jaar geleden Frank de Boer op bij Internazionale, maar maakte het seizoen ook niet af. Hij kreeg daarna Fiorentina niet aan de praat en werd hij in zijn tweede seizoen ontslagen. Zijn aanstelling bij Milan zorgt dan ook voor grote vraagtekens. Pioli moet de gevallen topclub uit het moeras zien te trekken. De Rossoneri staat momenteel dertiende in de Serie A. Giampaolo werd voor dit seizoen nog aangesteld als opvolger van Gennaro Gattuso, maar hij moest na 111 dagen in dienst alweer vertrekken.

Pioli gold voor Milan als plan B achter Spalletti, die het met Inter niet eens werd over de afwikkeling van zijn contract. Spalletti moest afgelopen zomer vertrekken bij Inter, maar staat officieel nog wel op de loonlijst van de Nerazzurri. Inter wilde hem een salaris van zes maanden meegeven, Spalletti verlangt een jaarsalaris.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen