Transferweekje: ontslagronde, sc Heerenveen en Real wil Eriksen

12 oktober 2019, 12:40

De zomerse transferwindow is al een tijdje gesloten, maar de geruchtenmachine blijft draaien. Ook tijdens de interlandperiode. Inmiddels wordt er alweer gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Real kiest voor Eriksen

Real Madrid gaat werk maken van Christian Eriksen. Diverse Spaanse media melden dat. De Deen is voor een schijntje over te nemen van Tottenham Hotspur. Vanwege zijn aflopende contract hoeft de oud-Ajacied na dit seizoen helemaal niets te kosten. Bij een winterse overgang hoopt Spurs volgens Marca nog tussen de 20 en 25 miljoen euro te vangen. Real Madrid neemt dat in overweging. De Koninklijke ziet in Eriksen de opvolger van Luka Modric. De Scandinaviër zelf heeft pogingen van Tottenham voor contractverlenging afgewezen. Hij wil weg uit Londen en verkast volgens de berichten het liefst naar Real.

{image[336341][right-half][]}Spitspositie Heerenveen

De spitspositie van sc Heerenveen blijft een aandachtspuntje voor trainer Johnny Jansen, die afgelopen zomer met Jens Odgaard slechts één volwaardige spits in zijn selectie kreeg. De Deen maakt niet alleen in de Eredivisie een steeds betere indruk, ook bij de jeugdploeg van Denemarken gaf hij met een omhaal zijn visitekaartje af. Toch kijken de Friezen naar alternatieven: de Noor Runar Espejord (23) van Tromso IL is serieus in beeld, zo schrijven Noorse media. Afgelopen zomer wilde sc Heerenveen hem ook al inlijven, maar toen kwam het niet tot een overgang. Ditmaal zou Gerry Hamstra diens in 2020 aflopende contract voor een paar ton kunnen afkopen. Bij afwezigheid van Odgaard liet Jansen in het oefenduel met Ajax overigens Chidera Ejuke in de spits spelen: ook intern kijkt men dus naar de mogelijkheden. 

Serie A: trainerskerkhof

Italië deed zijn naam als trainerskerkhof weer eer aan. Marco Giampaolo vloog de laan uit bij AC Milan, Eusebio Di Francesco moest zijn biezen pakken bij het Sampdoria. Dat terwijl de Serie A pas zeven wedstrijden onderweg is. Ook Aurelio Andreazzoli kwam in aanmerken voor zijn congé bij Genoa. Maar de club van Lasse Schöne houdt hem voorlopig in het zadel. Milan strikte met Stefano Pioli al een opvolger voor Giampaolo. Door zijn verleden bij Internazionale - waar hij twee jaar geleden Frank de Boer opvolgde - staat Pioli meteen onder druk. Sampdoria kiest waarschijnlijk voor Claudio Ranieri. Leuk detail: The Tinkerman volgde vorig seizoen Di Fransesco ook op, maar toen bij AS Roma.

{image[337327][right-half][]}Mokkende sterren

Thomas Müller, Ivan Rakitic en Gareth Bale zijn ontevreden. Die onvrede staken vooral die eerste twee niet onder stoelen of banken. Müller is bij Bayern München gedegradeerd tot invaller. De komst van Philippe Coutinho speelt de dertigjarig Duitser behoorlijk parten. De laatste vijf wedstrijden startte Müller niet. "Als de staf alleen een rol als invaller voor mij ziet weggelegd, dan moet ik serieus nadenken over mijn toekomst", was hij deze week duidelijk tegen Kicker. Rakitic zit bij FC Barcelona door toedoen van Frenkie de Jong in een vergelijkbaar schuitje. "Ik wil spelen en niet alleen genieten van de stad en de zee", sprak de middenvelder op de persconferentie van de Kroatische ploeg. Ook Bale houdt gemoederen bezig. Hij houdt zich op de vlakte over zijn situatie bij Real Madrid, maar duidelijk is dat beide partijen een haat-liefdeverhouding hebben. Bale zou nu weer willen vertrekken. Zijn reserverol in de Champions League tegen Club Brugge is volgens AS de druppel geweest. Komende zomer wil hij dan ook echt vertrekken uit Bernabeu.

Haaland in vizier Juventus en Napoli

Juventus en Napoli hebben lucht gekregen van de ongekende scoringsdrift van Erling Haaland (19). De Italiaanse topclubs houden de spits van Red Bull Salzburg volgens Corriere dello Sport beide in de gaten. Niet heel vreemd, want het supertalent scoort aan een lopende band. Behalve de Oostenrijkse competitie, ook in de Champions League. In elf wedstrijden maakte Haaland maar liefst achttien doelpunten, waarvan vier in het miljardenbal. De interesse vanuit Napels klinkt bovendien extra plausibel, want scoren gaat Napoli de laatste wedstrijden moeilijk af. Echter zijn de Italiaanse clubs niet de enige kapers op de kust. AS pronkte vrijdag met Haaland op de cover: ook Real Madrid zou de goalgetter in het vizier hebben.

{image[333616][right-half][]}'Nederlandse' trainers in het buitenland

Het was niet de week van de 'Nederlandse' trainers in het buitenland. Zeljko Petrovic vertrok uit Bulgarije na een bizar avontuur bij Botev Plovdiv, al is het aanstaande vertrek van Maurice Steijn bij Al Wahda minstens zo merkwaardig. Hij zou volgens diverse media na drie duels (!) al moeten vertrekken vanwege de tegenvallende resultaten, wat sportief gezien niet uit te leggen is. Als de coach zijn geld wel meekrijgt, is hij vermoedelijk de trainer die per wedstrijd een van de hoogste vergoedingen heeft gekregen. Ook Stijn Vreven kreeg – ondanks het goede vorige seizoen – zijn congé bij Beerschot. Zijn vervanger is een oude bekende: Hernan Losada, oud-speler van sc Heerenveen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen