Ajax gestraft door UEFA: geen uitsupporters welkom bij Chelsea

17 oktober 2019, 18:18   Bijgewerkt: 17 oktober 2019, 18:30

Zeer slecht nieuws voor alle Ajax-fans: de Amsterdammers mogen geen uitsupporters meenemen na de 'vernielingen en wanordelijkheden' op de wedstrijddag in Valencia. Ajax heeft meermaals een waarschuwing gekregen van de Europese voetbalbond in eerdere vergelijkbare gevallen, maar is nu toch echt hard bestraft. Mogelijk gaat de club overigens nog wel in beroep tegen de sanctie. 

Dit is een van de slechtste scenario's die mogelijk was voor Ajax. Naast het feit dat er geen fans welkom zijn, levert het Ajax namelijk ook nog eens een boete op van liefst vijftigduizend euro. De Amsterdammers hadden na ongeregeldheden bij Benfica-uit vorig seizoen al een uitduel zonder fans als voorwaardelijke straf staan en die wordt met deze uitspraak alsnog onvoorwaardelijk. 'Ajax heeft om aanvullende informatie gevraagd bij de UEFA. Daarna wordt gekeken of er een hoger beroep wordt aangetekend', laat de club weten in een kort statement op de website.

De UEFA heeft Ajax bovendien opnieuw een voorwaardelijke straf opgelegd voor een mogelijk volgende uitwedstrijd zonder uitfans, waardoor ook in volgende rondes de Ajax-fans zich flink in moeten houden. Niet alleen in de stadions, maar ook in de stad, anders kan de UEFA opnieuw ingrijpen. Daarnaast kreeg Ajax nog 18.000 euro boete, vanwege 'improper conduct of the team', wat wil zeggen dat vijf of meer Ajacieden een gele kaart kregen voorgehouden.

Sowieso waren er al weinig fans welkom in Londen, vooral dankzij de lokale autoriteiten: slechts 750 plekken waren er beschikbaar gesteld voor Ajax-supporters, wat kan worden teruggebracht tot geen enkele. Vorig seizoen ging het overigens niet alleen fout bij Benfica, maar na ongeregeldheden in Madrid werd Ajax eveneens bestraft. Destijds kwam het met een boete van 23.000 euro uiteindelijk goed weg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen