Clásico gaat door onrust niet door, nieuwe datum volgt snel

18 oktober 2019, 07:35   Bijgewerkt: 18 oktober 2019, 11:43

De Spaanse klassieker tussen FC Barcelona en Real Madrid wordt definitief niet op zaterdag 26 oktober gespeeld. Dat bevestigt de bond vrijdagochtend. De beide grootmachten hebben tot maandag 10.00 uur de tijd een nieuwe datum te vinden. Waarschijnlijk verschuift El Clásico naar een moment in december. Het topaffiche wordt verplaatst vanwege de politieke onrust in Catalonië.

Onlangs werden negen voorvechters van de Catalaanse onafhankelijkheid veroordeeld tot celstraffen. Sindsdien is het onrustig in Barcelona. Op 26 oktober - de dag dat de Clásico gespeeld zou worden - zal een grote demonstratie plaatsvinden in de hoofdstad van Catalonië. Dat was voor La Liga aanleiding om een verzoek in te dienen om de kraker niet in Camp Nou, maar in Santiago Bernabéu te laten spelen. Zowel Barcelona als Real Madrid zag echter geen heil in dat voorstel.

Als oplossing wordt de Clásico nu naar een andere datum verzet. Mogelijk wordt de topwedstrijd op 18 december gespeeld. Dat geniet echter niet de voorkeur, daar het duel dan op een midweekse avond (woensdag) wordt afgewerkt. Zaterdag 7 december wordt ook als optie genoemd. Dan moeten de al ingeplande wedstrijden tegen Real Mallorca en Espanyol wel eerst verzet worden. Waarschijnlijk komt er maandag meer duidelijkheid over de exacte speeldatum.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen