Ten Hag eist nog meer van Ajax in Blok 3: "Het moet beter"

18 oktober 2019, 14:33   Bijgewerkt: 18 oktober 2019, 17:16

Erik ten Hag legt de lat weer een stukje hoger voor Ajax in het 'derde blok' van het seizoen. De nog ongeslagen Amsterdammers hervatten de Eredivisie zaterdag met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk en treffen tot de volgende interlandbreak ook Chelsea (twee keer), Feyenoord, PEC Zwolle en FC Utrecht. Een uitdagend programma, vindt Ten Hag.

Ajax vervolgt het seizoen zaterdag in Waalwijk. "Het is na zo'n interlandperiode altijd zaak om weer goed te starten. Dat begint met een goede voorbereiding en zaterdag moeten we 90 minuten lang alles uit de kast halen om met 3 punten terug te keren", zegt Ten Hag via de officiële clubkanalen. De oefenmeester onderschat de Eredivisie-hekkensluiter niet. "Je ziet de hand van de trainer, je ziet structuur in het elftal. Dat doen ze uitstekend. Maar wij kijken naar onszelf. Of dat nou tegen Chelsea is of RKC, we gaan van eigen kracht uit."

Ten Hag greep de interlandperiode aan om enkele spelers extra rust te geven. "De boog kan niet altijd gespannen zijn. Af en toe moet je ontspannen, om energie te tanken en er daarna weer vol tegenaan te gaan. Het team ziet er goed en fris uit. Die energie hebben we zaterdag weer nodig om een goed resultaat te halen", aldus de trainer, die weet dat binnenkort zware wedstrijden tegen Chelsea en Feyenoord op het menu staan. "Het is een uitdagend programma, maar dat is precies wat we willen."

Met 23 punten uit negen wedstrijden staat Ajax samen met PSV aan kop in de Eredivisie. In de Champions League veroverden de Amsterdammers zes punten in twee wedstrijden. Ten Hag heeft dus alle reden om tevreden te zijn, maar de trainer eist nog meer van zijn spelers. "Het team valt steeds meer in elkaar. De spelers vinden elkaar makkelijker. Maar het moet beter, met name het tempo. We moeten kunnen lezen wanneer we moeten vertragen en wanneer we kunnen versnellen. En als die versnellingen er zijn, moet het in een hoger tempo", besluit hij.

Tagliafico

Nicolás Tagliafico is er niet bij als Ajax zaterdag op bezoek gaat bij RKC Waalwijk. De Argentijnse linksback pakte voor de interlandperiode zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is zodoende geschorst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen