Stam wees na Feyenoord-contract voorstel Newcastle af

22 oktober 2019, 08:23   Bijgewerkt: 22 oktober 2019, 12:17

Feyenoord-trainer Jaap Stam had afgelopen zomer de kans om naar Newcastle United te gaan. De Premier League-club meldde zich enkele dagen nadat de coach zijn handtekening had gezet in Rotterdam-Zuid en het was dan ook geen optie om alsnog op de uitdaging in te gaan. "Ik ben van een man een man, een woord een woord."

Dat zei Stam tegenover Voetbal International over de interesse van Newcastle United. "Newcastle United meldde zich een paar dagen nadat ik mijn handtekening had gezet bij Feyenoord. Dus het was meteen geen optie", aldus de oefenmeester, die anders zeker oren had gehad naar de job, na zijn eerdere positieve Engelse ervaring bij Reading. Steve Bruce werd uiteindelijk aangesteld bij The Magpies. 

"Het was mooi en eervol, doordat de mensen in Engeland blijkbaar weten waar ik als trainer voor sta", zei Stam. Dat het momenteel met Feyenoord nog niet zo loopt als de coach zou willen, doet aan zijn keuze van afgelopen zomer overigens niets af. Stam had naar eigen zeggen zeker niet liever nu bij Newcastle United gezeten.

Bij Reading maakte Stam een uitstekende indruk in zijn eerste jaar en promoveerde het met die club bijna naar de Premier League: de allesbeslissende wedstrijd werd echter verloren van Huddersfield Town. Een seizoen later ging het veel minder en werd de coach uiteindelijk ontslagen. Eerder was Stam werkzaam als coach van Jong Ajax en na Reading kwam hij terecht bij PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen