Fraser lyrisch over Mount: "Heeft veel weg van Cruijff"

5 november 2019, 09:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij Vitesse is men nog altijd lovend over Mason Mount, die in het seizoen 2017/2018 grote indruk maakte in Arnhem. Inmiddels is de Engelse middenvelder vaste basiskracht bij Chelsea en dat is geen verrassing van Henk Fraser, die destijds trainer was van Vitesse.

Fraser is lovend over Mount, die hij in dat seizoen met eigen ogen aan het werk zag. "Ik heb het genoegen gehad met Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Jonathan de Guzman te mogen werken. Stuk voor stuk topspelers met op jonge leeftijd al een geweldige drive. Maar voor mijn gevoel was Mason nóg iets verder", zegt de huidige trainer van Sparta Rotterdam tegen De Telegraaf.

Chelsea gaf de destijds achttienjarige Mount de kans om te rijpen bij Vitesse, waar hij met name lichamelijk sterker moest worden. "Aanvankelijk stelde ik hem niet op", weet Fraser. "Omdat ik naar het fysieke keek en hij daarin echt nog stappen moest maken." Dat had hij achteraf anders gedaan. "Ik had niet weken hoeven wachten. Het is misschien een rare vergelijking, maar Mason heeft veel weg van Johan Cruijff. Hij is pezig, watervlug en zó snel aan de bal en in zijn hoofd dat hij eigenlijk nooit in de duels komt. Net als Frenkie de Jong, zeg maar."

Al snel kon Fraser niet meer om Mount heen. "Als zijn vader een gesprek met me wilde aangaan, ging dat niet op zijn Nederlands. Ouders klagen hier als hun kind niet speelt, maar voor Mason vroeg zijn vader alleen wat er beter moest, waarna hij aangaf dat Mason dan maar nóg harder moest gaan werken. En dat deed hij. Bij Chelsea geven spelers de coach elke dag voor de training een hand. En hoe teleurgesteld Mason ook was over zijn reserverol, dat deed hij bij mij ook gewoon. Om vervolgens honderd procent te geven, elke training."

Mount neemt het met Chelsea dinsdag op tegen Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen