Grot tegen Groningen in de spits, Matavz op de bank

7 november 2019, 14:00   Bijgewerkt: 7 november 2019, 14:46

Vitesse start vrijdagavond naar alle waarschijnlijkheid met Jay-Roy Grot in de punt van de aanval en dat gaat dan ten koste van Tim Matavz. Vitesse verloor de laatste twee wedstrijden tegen laagvliegers ADO Den Haag en FC Emmen en dus was er reden genoeg voor trainer Leonid Slutsky om het een en ander te wijzigen in de basisopstelling.

Waar Grot (op archiefbeeld) tegen FC Emmen nog op de flank startte, zal hij vrijdagavond tegen FC Groningen waarschijnlijk vanuit het centrum opereren. De gehuurde aanvaller van Leeds United is volgens Slutsky bruikbaarder in het centrum. "Jay-Roy kan met zijn dynamiek beter in het centrum dan aan de zijkant spelen. Hij kan de gaten in de hoeken van het veld induiken", liet de Russische trainer weten aan de Gelderlander. Grot zelf: "Ik krijg het vertrouwen van de trainer. Daar ben ik blij mee. Ik geef alles voor een resultaat."

Tim Matavz blijft hierdoor buiten de basis, de spits scoorde niet meer sinds 5 oktober en stelde ook in de uitwedstrijd tegen Emmen teleur. Grot verkast naar de spitspositie, vleugelverdediger Eliazer Dasa schuift hierdoor een linie op naar rechtermiddenvelder, waardoor Julian Lelieveld weer zal gaan starten als rechtsback.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Cristiano Ronaldo!

Slutsky wil na de twee verloren wedstrijden niks weten van een crisis, maar weet dat zijn ploeg nieuwe impulsen nodig heeft. "De vorige twee wedstrijden vielen tegen. Ik zie geen neergaande lijn. Tegen ADO kregen we volop kansen. Tegen Emmen waren we slecht. We willen het tij keren. Ik denk dat variatie in onze aanval nodig is."

Nieuwe aanwinst Keisuke Honda trainde donderdag al wel mee, maar is nog in afwachting van zijn werkvergunning. Hij zal dus sowieso niet spelen vrijdagavond.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen