MVV ontbindt contract met verbannen Nys in 'gezamenlijk overleg'

8 november 2019, 14:16

MVV heeft het contract van Pieter Nys per direct ontbonden. Beide partijen zijn in gezamenlijk overleg tot de conclusie gekomen dat dát de beste oplossing is, nadat Nys - net als Maxime Gunst - uit de A-selectie werd verbannen enkele weken geleden. Het duo werd verdacht een opstand tegen trainer Fuat Usta te willen beginnen.

En dus kwam Nys al wekenlang niet in actie voor de Limburgse ploeg, bij wie hij uit de A-selectie werd gezet. In een brief die De Limburger in handen kreeg bleek dat de technische leiding het gevoel had dat ze een opstand tegen coach Usta wilden beginnen. Beide spelers zouden moeite hebben met de manier van communiceren van Usta, die zich op zijn beurt weer zou ergeren aan de instelling van beide heren, van wie Nys nog zelfs de aanvoerdersband heeft gedragen.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Cristiano Ronaldo!

Nys staat sinds 2015 onder contract in Maastricht, toen hij overkwam van Sparta Rotterdam. Sindsdien speelde hij 126 officiële duels voor de Eerste Divisie-club, die momenteel op de zeventiende plaats bivakkeert. Wat er met zijn collega Gunst gaat gebeuren, is onbekend.

Lees ook: 'Geschorst MVV-duo startte opstand tegen trainer Usta'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen