'FC Dordrecht kan streep zetten door plan voor nieuwe stadion'

12 november 2019, 14:48

FC Dordrecht kan vermoedelijk een streep zetten door het plan voor een nieuw stadion. De gemeente is niet bereid om de garantstelling van zeventien miljoen euro te doen, die wel nodig is om de bouw van het nieuwe stadion te starten. Ook in de nieuwe vorm waarin de eerstedivisionist het probeerde, gaat het niet lukken.

Dat schrijft RTV Rijnmond. Bij het plan werd gekeken naar veel maatschappelijke mogelijkheden op het terrein, waarbij een deel van het complex ook gebruikt zou worden voor onderwijs en zorg, terwijl er ook ruimte zou komen voor amateursclubs. Desondanks blijkt uit onderzoek dat de benodigde financiën niet volledig uit de markt te halen zijn.

Lees ook: Komst nieuw stadion FC Dordrecht weer een stap dichterbij

En de gemeente had eerder al te kennen gegeven alleen de 1,7 miljoen euro te willen betalen voor de infrastructuur, die nodig was voor het nieuwe stadion van de club. Bovendien is door het bestemmingsplan van de gemeente het niet mogelijk om commerciële activiteiten te verrichtingen op het stadionplein, terwijl de financiële middelen van De Schapenkoppen simpelweg te klein zijn om het zelf te betalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen