Liverpool krijgt Henderson en Gomez eerder terug na interlands

16 november 2019, 11:16

Jordan Henderson en Joe Gomez hebben het trainingskamp van de Engelse nationale ploeg verlaten en zullen niet hun opwachting maken in de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo van morgen. Het duo van Liverpool keert vanwege blessures eerder terug naar hun club. Dat heeft de Engelse voetbalbond vanochtend laten weten via de officiële kanalen.

Henderson heeft last van een infectie, waardoor hij ook al niet in actie kwam in het met 7-0 gewonnen duel tegen Montenegro van afgelopen donderdagavond. Henderson is nog niet voldoende hersteld en zal daarom terugkeren naar zijn club. Ploeggenoot Joe Gomez viel tegen Montenegro twintig minuten voor tijd in, maar raakte vrijdag op de training geblesseerd. Voor hem komt het duel met Kosovo te vroeg, waardoor hij ook terug zal vliegen naar Liverpool.

Lees ook: Southgate schorst Sterling na vervolg ruzie met Gomez

Door het vertrek van Henderson en Gomez reist Engeland met 23 spelers af naar Kosovo. De absentie van de twee is geen groot probleem voor bondscoach Southgate. Engeland heeft zich namelijk al geplaatst voor het EK en heeft tegen Kosovo aan een punt genoeg om groepswinnaar te worden. Alleen bij verlies kan Tsjechië die positie nog overnemen. Kosovo eindigt sowieso als derde in de groep en heeft nog een kans om via de Nations League het EK te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen