Arnesen kijkt uit naar klus: "Moment voelt gewoon goed"

20 november 2019, 16:06   Bijgewerkt: 20 november 2019, 16:12

Frank Arnesen is woensdagmiddag aangesteld als de nieuwe technisch directeur van Feyenoord. De 63-jarige Deen begint vanaf media januari 2020 aan zijn nieuwe job in De Kuip, waar hij de selectie en technische staf weer moet gaan opbouwen. Desondanks kijkt hij uit naar zijn zware job. "Het moment voelt gewoon goed", aldus Arnesen.

Op de clubsite vertelt hij over zijn aanstelling, waarmee hij naast heel veel imterim-werknemers (van trainer tot aan directeuren) weer een vooraanstaande rol krijgt op permanente basis. "Feyenoord is natuurlijk een prachtige club, maar niet alleen daarom kijk ik ernaar uit in Rotterdam aan de slag te gaan", stelt hij. "De basis en een flink aantal randvoorwaarden voor het bedrijven van topsport zijn de laatste jaren op orde gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe accommodaties voor het eerste elftal en voor de jeugdopleiding die zijn gerealiseerd. Bovendien proef je bij iedereen die je spreekt dat de mensen veranderingsgezind zijn, in die zin dat ze open staan voor nieuwe ideeën en impulsen. Dat is een klimaat waarin ik graag werk en succesvol denk te kunnen zijn." 

Lees ook: Feyenoord heeft beet en presenteert Arnesen als technische man

Arnesen is de opvolger van Sjaak Troost, die als interim-directeur werkzaam was bij de Rotterdammers. Ook directeur Mark Koevermans is nog altijd ad interim, terwijl Dick Advocaat als trainer in principe ook tijdelijk werkzaam is in De Kuip. Met een hoop aflopende contracten zal Arnesen, die eerder in Nederland werkzaam was bij PSV, flink aan de bak moeten in De Kuip. Onder meer Kenneth Vermeer, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden zijn na dit seizoen transfervrij. Werk aan de winkel dus voor Arnesen.

Arnesen (63) begon als assistent-trainer bij PSV en groeide in Eindhoven na drie jaar door naar de functie van technisch manager. Later was hij in diverse functies nog werkzaam voor Tottenham Hotspur en Chelsea. Recentelijk moest hij vertrekken als technisch directeur van Anderlecht, de positie die hij had ingeruild voor RvC-lid van PSV, waar hij dus is vertrokken. Via Feyenoord keert hij terug op Nederlandse bodem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen