NEC werd financieel gered door Boekhoorn, Bons en Bongers

28 november 2019, 09:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC is door een investering van zeven ton uit de financiële problemen gebleven dit seizoen. Vier investeerders, Marcel Boekhoorn, de gebroeders Harold en Jos Bons en Jack Bongers, hebben geruisloos het ontstane gat ingevuld en daar is algemeen directeur directeur Wilco van Schaik enorm blij mee. "Zij hebben de club een toekomst gegeven."

Dat zei hij tegenover De Gelderlander. "De laatste twee jaar hebben we vol geïnvesteerd in de selectie om terug te komen in de Eredivisie. Daarin hebben we met z'n allen gefaald en tegelijk lessen getrokken", legt Van Schaik uit. "We hebben de selectie uitgedund, we betalen geen tonnen meer voor nieuwe spelers en we hebben kritisch naar ons kostenplaatje gekeken. Het technisch beleid is omgegooid."

De club wil meer investeren in eigen jeugd om zo financiële problemen in de toekomst te vermijden, ondanks dat de gang naar de Eredivisie daardoor veel langer zal duren. "Die visie moet op termijn in plaats van binnen een jaar een stabiele positie in de Eredivisie opleveren", zei Van Schaik. "Je moet echt denken aan de middellange termijn."

De kosten moeten worden gereduceerd om te overleven. "In de tussentijd moeten we leren als club de eigen broek op te houden. Nu hebben we elk seizoen zonder de transferinkomsten een operationeel verlies." Om dat tegen te gaan, moet het eigen stadion worden overgenomen van de gemeente. "Dat blijft onze levensader naar een stabiele toekomst. Een eigen stadion is de reddingsboei." De laatste tijd moest NEC de hand ophouden bij de vier belangrijke sponsoren en de gemeente en dat scenario wil Van Schaik in de toekomst proberen te voorkomen met de nieuwe weg die is ingeslagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen