NEC geeft fout toe: spandoek had niet geweigerd moeten worden

29 november 2019, 12:00   Bijgewerkt: 29 november 2019, 13:39

NEC geeft in een uitgebreid statement toe dat vorige week in Helmond een spandoek met daarop de tekst 'zwart is de mysterie en de kracht van de magie' nooit geweigerd had mogen worden. De club sprak de afgelopen dagen met verscheidene partijen en is tot de conclusie gekomen dat er sprake is geweest van een miscommunicatie.

'Mensen in de veiligheidsorganisatie hebben op persoonlijke titel op basis van persoonlijke overwegingen die avond anders gehandeld dan volgens het afgesproken protocol mocht worden verondersteld. Hierdoor is de veiligheidscoördinator niet volledig geïnformeerd en een spandoek dat normaliter tot het standaardpakket behoort geweigerd', meldt de club.

Aanvankelijk werd beweerd dat het spandoek was geweigerd vanwege de racistische leiding van het woord zwart. Dat wordt inmiddels door alle partijen ontkend. 'De veiligheidscoördinator van N.E.C. was enkel op de hoogte van een 'niet aangemeld spandoek' en om die reden is het doek afgekeurd', luidt de verklaring.

"De kleur zwart heeft voor de leiding van de club geen enkele rol gespeeld. We betreuren nogmaals dat mensen binnen onze veiligheidsorganisatie op eigen initiatief anders hebben gehandeld dan het protocol aangaf. Initiatief nemen is goed, maar mag er niet voor zorgen dat persoonlijke overwegingen boven club afspraken komen te staan", voegt algemeen directeur Wilco van Schaik toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen