Slutsky en Vitesse dieper in de problemen na comeback

29 november 2019, 21:54   Bijgewerkt: 29 november 2019, 22:18

Vitesse heeft vrijdagavond voor de vijfde keer op een rij verloren in de Eredivisie. In Friesland kwam de ploeg van Leonid Slutsky nog wel op 0-2 voorsprong door goals van Bryan Linssen en Tim Matavz, maar in de tweede helft toonde Heerenveen genoeg veerkracht het om te draaien. Jens Odgaard werd twintig minuten voor tijd de matchwinnner (3-2) en brengt trainer Slutsky in grote problemen. 

Dat Vitesse in een crisis verkeert is inmiddels algemeen bekend. De positie van Slutsky staat na vier nederlagen op een rij behoorlijk onder druk en met een nieuwe nederlaag in Friesland kon het wel eens exit zijn voor de Rus - die daar vooraf zelf overigens niets wilde weten. Met Heerenveen trof het juist een ploeg in vorm, zij verloren slechts een van hun laatste negen wedstrijden en zijn in het Abe Lenstra Stadion bovendien nog ongeslagen.

Met Navarone Foor in de basis – hij speelde in plaats van Thomas Buitink - begon Vitesse uitstekend aan de wedstrijd, want na ruim twintig minuten spelen stond de ploeg zowaar met 0-2 voor. Heerenveen had eigenlijk het betere van het spel en drong Vitesse terug tot op eigen helft, maar in de omschakeling was Vitesse uiterst effectief. Eerst was het Foor die Matavz geheel vrij voor de keeper zette en de Sloveen maakte met een leep wippertje de 0-1 via de binnenkant van de paal. Ruim tien minuten later werd die voorsprong verdubbeld en die goal kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen.

Nog voor de rust kwam Heerenveen wel terug in de wedstrijd. Jordy Bruijn werd in de zestienmeter gevloerd door Danilho Doekhi waardoor de bal op de stip ging. Hicham Faik wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de aansluitingstreffer nog voor de rust tegen de touwen: 1-2. Na de pauze ging Heerenveen gewoon door met weer het voor rust gebleven was. Het speelde op de aanval en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na ruim een kwartier in de tweede helft kwam die er ook. Uitgerekend Mitchell van Bergen, een jeugdexponent van Vitesse waar hij niet kon doorbreken onder Slutsky, maakte hem. Hij demarreerde langs alles en iedereen aan de linkerkant en schoot de bal koeltjes langs Pasveer: 2-2.

Maar eigenlijk hing een vierde Friese treffer meer in de lucht dan een gelijkmaker van Vitesse. Het ging nog over een weer in de slotfase, maar een goal viel er niet meer. De nederlaag tegen Heerenveen is nu de vijfde verliespartij op een rij. Na een 0-2 voorsprong is dit misschien nog wel de pijnlijkste van allemaal. De positie van Slutsky stond al onder grote druk, maar lijkt na deze nederlaag echt onhoudbaar.

Opstellingen en beoordelingen*:

sc Heerenveen: Warner Hahn 7; Ricardo van Rhijn 6,5, Ibrahim Dresevic 6, Sven Botman 6, Sherel Floranus 6; Joey Veerman 6 (88. Daniel Høegh -), Hicham Faik 7, Jordy Bruijn 5 (59. Rodney Kongolo 6,5); Alen Halilovic 5,5 (59. Anders Dreyer 6), Jens Odgaard 6, Mitchell van Bergen 7,5

Vitesse: Remko Pasveer 6,5; Julian Lelieveld 5 (86. Jay-Roy Grot -), Danilho Doekhi 5, Armando Obispo 5, Max Clark 5; Matus Bero 5, Navarone Foor 5 (71. Thomas Buitink 5,5), Riechedly Bazoer 5,5 (71. Nouha Dicko 5), Keisuke Honda 5; Bryan Linssen 6,5, Tim Matavz 6,5

Man of the Match: Mitchell van Bergen

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen