Heerenveen wil geen gerenoveerd, maar nieuw trainingscomplex

30 november 2019, 09:48

SC Heerenveen hoopt in de toekomst een nieuw trainingscomplex te betrekken. Daarbij kijkt de club buiten de gemeentelijke grenzen. De gemeente Heerenveen is namelijk mogelijk te klein voor een nieuw sportcomplex.

Algemeen directeur Cees Roozemond laat aan de Leeuwarder Courant weten dat een nieuw trainingscomplex een vurige wens van de club is. Heerenveen wil het huidige sportcomplex Skoatterwâld niet renoveren. De trainingsaccommodatie is verouderd en het aantal velden is beperkt.

Skoatterwâld ligt dicht in de buurt van het Abe Lenstra Stadion. Naast het onderkomen is ook het Epke Zonderland-turncentrum en Thialf in Heerenveen gevestigd. "Ook de gemeente loopt dus tegen zijn beperkingen aan. Dat is geen verwijt, maar een constatering. Maar wij kunnen daar niet op wachten. Theoretisch gezien houden onze mogelijkheden niet op bij de gemeentelijke grenzen", aldus Roozemond.

De A7 richting Drachten zou volgens Roozemond 'een toplocatie' zijn, maar een nieuw sportcomplex is nog ver weg. "Ik heb nog geen uitnodiging van Cees gehad om over een nieuw trainingscomplex te praten. Ik heb wel tegen Cees gezegd: kom eerst eens met een plan", aldus sportwethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen