Helmond Sport onderzoekt mogelijk racistisch incident

30 november 2019, 12:37

Helmond Sport heeft via de officiële kanalen gecommuniceerd het (mogelijke) racistische incident tijdens het thuisduel met Jong PSV (2-3) te onderzoeken. Tegenover het Eindhovens Dagblad liet Sekou Sidibe weten vrijdag voor Zwarte Piet te zijn uitgemaakt.

"Vanaf de tribune werd ik uitgemaakt voor Zwarte Piet en dat vind ik zeker niet kunnen na alles wat er een paar weken geleden is gebeurd", doelde hij op het incident waarbij Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira racistisch werd bejegend door een deel van de aanhang van FC Den Bosch. "Daarom werd ik ook boos en dat heb ik ook laten blijken."

Helmond Sport meldt volledig achter het gezamenlijke statement te staan dat het Nederlandse voetbal onlangs maakte. 'Wij gaan er alles aan doen om snel scherp te krijgen wat er nu exact is gebeurd. Inmiddels hebben wij al contact met o.a. PSV en de KNVB hierover. Mocht uit dit onderzoek blijken dat er inderdaad iets gebeurd is wat niet mag en wat wij ook niet willen, dan zullen wij hier zeker tegen optreden.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen