Messi beslist kraker in Madrid en schiet Barça aan kop

1 december 2019, 23:04   Bijgewerkt: 1 december 2019, 23:18

Wie anders dan Lionel Messi heeft zondagavond de kraker tussen Atlético Madrid en FC Barcelona beslist. De Argentijnse aanvaller maakte in een moeizame wedstrijd de enige treffer door in de slotfase raak te schieten na een combinatie met Luis Suarez: 0-1.

Bij Barcelona waren Jordi Alba, Ousmane Dembélé, Nelson Semedo en ook Sergio Busquets niet inzetbaar. Laatstgenoemde ontbrak door een schorsing, waardoor het middenveld bestond uit Frenkie de Jong, Arthur en Ivan Rakitic. Dat trio had moeite om het spel te maken in een regenachtig Madrid. De openingsfase van Barcelona was sowieso heel moeizaam, aangezien Atlético sterker begon.

In het tweede bedrijf kreeg ook Barcelona kansen. Onder meer Luis Suarez, die van dichtbij tegen Jan Oblak schoot, had het vizier niet op scherp staan. Het leek zodoende op 0-0 uit te draaien, totdat Messi vijf minuten voor tijd aan een dribbel begon. De Argentijn rukte op, maakte een korte combinatie met Suarez en schoof vanaf rand zestien op typerende wijze raak in de hoek: 0-1. Eén geniale flits van Messi was zodoende genoeg voor de winst voor Barcelona.

De Argentijn, die maandag mogelijk een nieuwe Gouden Bal aan zijn overvolle prijzenkast kan toevoegen, maakte al zijn dertigste goal tegen Atlético Madrid. Met de treffer verbloemde Messi maar weer eens het mindere spel van Barcelona, dat dit seizoen zelden weet te imponeren met goed veldspel. Daardoor is de kritiek op trainer Ernesto Valverde ook hevig. Toch werd er zondag alweer voor de achtste keer in negen competitieduels gewonnen. Antoine Griezmann stond in de basis bij Barcelona en werd constant uitgefloten door de fans van de thuisclub. Hij speelde een ongelukkige wedstrijd.

Door de overwinning is de koppositie weer in handen van Barcelona, dat evenveel punten (31) heeft als Real Madrid, maar beschikt over een beter doelsaldo. Atlético is met slechts één zege in de laatste vijf duels bezig aan een moeizame reeks.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen