Solskjaer hekelt racisme tijdens derby, Guardiola geeft nog niet op

8 december 2019, 08:15

Ole Gunnar Solskjaer roemt zijn ploeg na de knappe uitzege in de derby tegen Manchester City. De manager van Manchester United is trots op de instelling van zijn ploeg. Ook spreekt hij zich fel uit over het racistisch wangedrag van City-supporters die Jesse Lingard en Fred racistisch bejegenden.

In een video is te zien dat het tweetal het tijdens de wedstrijd moet ontgelden. Manchester City heeft in een statement al afstand genomen van het gedrag en gaat actie ondernemen. Solskjaer reageert bij de BBC als volgt. "Ik heb de video gezien. Die gast moet zich schamen. Het is onacceptabel en ik hoop dat hij nooit meer een wedstrijd kan zien." Liever had de Noor het over de overwinning van zijn ploeg. "We verdedigden zo ontzettend goed, dat we bijna teleurgesteld waren dat we juist uit een corner een tegengoal kregen. De vorm van de ploeg was echt spot on."

Lees ook: United imponeert in derby bij City en doet Liverpool grote deugd

Pep Guardiola nam zijn verlies tijdens de persconferentie. Hij wil, ondanks de achterstand van veertien punten op koploper Liverpool, nog niet van opgeven weten. "Dat is het belangrijkste. Alles winnen is bij ons niet de norm, soms verlies je." Toch was de Spanjaard niet ontevreden. "In alle wedstrijden die we hebben gespeeld, hebben we gespeeld zoals ik dat wil."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen