Van Bommel blij met zorgeloze avond: "Het paste wel allemaal"

7 december 2019, 23:39

Of het lek boven is bij PSV durft trainer Mark van Bommel niet te zeggen, maar hij is blij dat er eindelijk een zorgeloze avond in Eindhoven te beleven viel. Na negen duels met slechts één moeizame overwinning ging het tegen Fortuna Sittard (5-0) van een leien dakje.

Het was een duel vol hoogtepunten, erkende Van Bommel bij de NOS. Met de rentree van Ibrahim Afellay, vijf goals en emotie bij Mohammed Ihattaren. De 17-jarige verloor eerder dit seizoen zijn vader en maakte zijn eerste goal sinds zijn overlijden. "Steven Bergwijn en Donyell Malen gaven me de bal. Ik vroeg ze waarom en het was voor mijn vader. Ik heb al eerder gezegd; elke goal die ik maak is voor mijn vader."

Afellay

Tien minuten voor tijd maakte Afellay eindelijk weer speelminuten in het eerste van PSV. Van Bommel is trots op de 33-jarige routinier. "Ibi heeft echt hard gewerkt. Zware blessures gehad. Ik heb met hem gesproken. Ibi is op dit moment niet goed genoeg om te starten. Ik weet ook niet of dit gaat lukken. Maar als ik hem minuten kan geven, dan doe ik dat. Het was niet zo dat ik hem erin bracht omdat het publiek erom vroeg, maar het paste wel allemaal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen