Wormuth mist Konings tegen FC Utrecht: "Schorsing onterecht"

13 december 2019, 14:45   Bijgewerkt: 13 december 2019, 15:02

Heracles Almelo speelt zondagmiddag tegen FC Utrecht. De twee ploegen staan op de zesde en zevende plaats en verschillen maar één punt van elkaar, in de aanloop naar de wedstrijd ging het echter vooral over de schorsing van Joey Konings. De schorsing van de aanvaller bleef ondanks protest op twee wedstrijden staan na zijn rode kaart tegen Sparta. "Onterecht dat hij een rode kaart en een schorsing heeft gekregen", sprak trainer Frank Wormuth.

Konings kreeg vorige week in de slotfase van de wedstrijd tegen Sparta een rode kaart voor ernstig gemeen spel. Na afloop liet Wormuth al blijken het niet eens te zijn met de beslissing. Heracles tekende protest aan tegen de schorsing, maar de tuchtcommissie zag hier niets in. "We accepteren de beslissing van de tuchtcommissie, want we leven in een democratie en iedereen heeft zijn eigen wereldbeeld", sprak de Duitser op de website van de club. "Je ziet dat hij vol voor de bal gaat en deze ook speelt, en natuurlijk nemen beide spelers risico, maar het is onterecht dat Joey rood en een schorsing krijgt."

De Duitster wilde vrijdagmiddag nog weinig kwijt over de speelwijze van zijn ploeg in de wedstrijd van zondag. Bij winst kan de ploeg van Wormuth goede zaken doen en in ieder geval over Utrecht heen klimmen op de ranglijst. "Het is moeilijk iets over de opstelling te zeggen twee dagen voor de wedstrijd. Er zal niet heel veel veranderen ten opzichte van het duel met Sparta, hooguit wat details. Alle spelers hebben hun eigen sterktes en zwakten, we zijn altijd bezig met keuzes maken. We hebben maar 1 punt minder dan vorig jaar na 16 wedstrijden, dat komt door onze teamprestatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen