Liverpool komt met de schrik vrij dankzij slordig Watford

14 december 2019, 15:27   Bijgewerkt: 14 december 2019, 17:26

Niet voor de eerste keer dit seizoen heeft Liverpool met hangen en wurgen een competitiezege geboekt. De koploper van de Premier League was zaterdagmiddag met 2-0 te sterk voor Watford, dat meerdere malen verzuimde The Reds pijn te doen. Smetje op overwinning was het uitvallen van Georginio Wijnaldum, die na een uur uitviel met een hamstringblessure.

Het duel met hekkensluiter Watford was een tussendoortje voor Liverpool. De ploeg van trainer Jürgen Klopp plaatste zich dinsdag voor de knock-outfase van de Champions League door in Oostenrijk met 0-2 te winnen van Red Bull Salzburg. Binnenkort pakken The Reds weer het vliegtuig, ditmaal naar Qatar. Daar neemt regerend Champions League-winnaar deel aan het WK voor clubteams.

Dat de spelers van Liverpool niet helemaal met hun hoofd bij de wedstrijd tegen Watford waren, werd snel duidelijk. Halverwege de wedstrijd leidde de ploeg van Klopp weliswaar met 1-0 door een doelpunt van Mohamed Salah, maar het was Watford dat tot twee keer toe de leiding had moeten nemen. Troy Deeney, Abdoulaye Doucouré misten een kans op de 1-0, terwijl Ismaïla Sarr vlak voor rust een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker liet liggen.

Na rust leek Liverpool op voorsprong te komen. Sadio Mané zette de 2-0 op het scorebord, maar na inmenging van de VAR werd het doelpunt afgekeurd. De Senegalees bleek millimeters buitenspel te staan. Watford was daarna via Gerard Deulofeu weer dicht bij de 1-1, maar de Spanjaard werd gestuit door Alisson Becker. Nadat Wijnaldum was uitgevallen, liet de Braziliaanse doelman zich bijna verrassen door Virgil van Dijk. De Oranje-captain speelde de bal terug naar de keeper, die een voorwaartse beweging maakte. De pass van Van Dijk ging tot opluchting van iedereen bij Liverpool een metertje naast het doel.

In de slotfase kwam Liverpool niet echt meer in de problemen en werd de marge zelfs verdubbeld. Met enig fortuin scoorde Salah de 0-2. Hij prikte met de hak raak nadat een mislukt schot van Divock Origi voor zijn voeten belandde. Door de zege gaat Liverpool met elf punten voorsprong op Leicester City ruim aan kop in Engeland.

Lees ookWijnaldum valt uit en moet vrezen voor WK voor clubteams

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen