NEC lijdt zes ton verlies: "We komen van ver na de degradatie"

28 december 2019, 20:28

NEC heeft over het seizoen 2018/2019 een verlies van 640.000 euro geleden. De club uit Nijmegen heeft zaterdag de jaarcijfers van de vorige jaargang bekendgemaakt. "Het tweede jaar Eerste Divisie was een zwaar jaar", concludeert algemeen directeur Wilco van Schaik.

De Nijmegenaren leden vorig seizoen een verlies van één miljoen euro. Het resultaat is dus verbeterd, maar de club is nog altijd verliesgevend. "We hebben geprobeerd middels extra investeringen te promoveren naar de Eredivisie, maar de conclusie is dat dit is mislukt. Technisch hebben we hierop ingegrepen en nu andere keuzes gemaakt. Daarnaast zijn we de kosten fors aan het verminderen. Een proces wat dit seizoen en ook de komende seizoenen door zal worden gezet", aldus Van Schaik.

NEC bevindt zich zowel sportief als financieel in zwaar weer. "We komen van ver na de degradatie. Het kost tijd om progressie te boeken in het bedrijf als je in de Eerste Divisie bent beland. De uitrol van onze nieuwe strategie heeft dan ook de hoogste prioriteit voor N.E.C. Het doel voor de komende jaren is een drastische verbetering van het operationele resultaat te realiseren. Inclusief transfers en met een gemoderniseerd stadion willen wij in de toekomst toewerken naar een positief nettoresultaat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen