Koploper Cambuur direct onderuit, Graafschap wint in de slotfase

10 januari 2020, 22:01   Bijgewerkt: 11 januari 2020, 00:01

FC Volendam heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan bij de hervatting van de Eerste Divisie. Op bezoek bij koploper SC Cambuur, dat dit seizoen in eigen huis amper verloor, won de ploeg van trainer Wim Jonk met 1-2. In Doetinchem besliste Ralf Seuntjens in de blessuretijd de wedstrijd in het voordeel van De Superboeren door de 2-1 binnen te schieten, waardoor zij volop profiteren van de nederlaag. Bij NAC Breda was er door de doelpuntloze remise géén schokeffect na het ontslag van Ruud Brood. 

SC Cambuur – FC Volendam 1-2

FC Volendam heeft een knappe 1-2 overwinning geboekt op bezoek bij koploper SC Cambuur. De gasten kwamen al snel in de eerste helft op voorsprong: Francesco Antonucci kreeg de bal na een vlotte tegenaanval goed aangespeeld door Boy Deul en schoot deze vervolgens knap langs Sonny Stevens voor de 0-1. Cambuur nam het spel vervolgens over en de bezoekers zakten in, maar tot doelpunten kwam de ploeg uit Leeuwarden in de eerste helft niet.

Vlak na rust dacht Robert Mühren Cambuur op gelijke hoogte te zetten, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Volendam sloeg vervolgens meteen toe aan de andere kant: Derry Murkin kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten in het strafschopgebied van Cambuur en schoot knap raak. Het was voor de thuisploeg het sein om een tandje bij te zetten. Jamie Jacobs bracht de spanning met nog een kwartier spelen terug in de wedstrijd door de 1-2 binnen te tikken, maar verder dan dat wapenfeit kwam de koploper niet meer. Zij beleven een enorme valse start van 2020, waardoor bovendien de strijd bovenin weer helemaal open ligt. 

{image[339114][right-half][]}De GraafschapJong FC Utrecht 2-1

De Graafschap heeft met heel veel pijn en moeite drie punten bijgeschreven in de opener na de winterstop. Het spel van de ploeg van trainer Mike Snoei liet te wensen over en de gasten uit de Domstad profiteerden: Toine van Huizen was te laat met zijn tackle op Rayan El Azrak, die vervolgens gretig naar de grond ging in het strafschopgebied. De bal ging op de stip en spits Jeredy Hilterman schoot dit buitenkansje na twintig minuten achter Hidde Jurjus.

Na rust gingen de Superboeren op jacht naar een doelpunt, maar het duurde lang voordat de thuisploeg tot scoren kwam. Rechtsback Leeroy Owusu schoot de bal na een knappe aanval over meerdere schijven achter Jong Utrecht-keeper Jord Ruijgrok. Lang leek het gelijke spel ook de eindstand te worden. Ralf Seuntjens schoot tegen de lat en vervolgens kopte hij op de paal. Diep in de blessuretijd kreeg de spits echter loon naar werken: hij tikte de bal slim voorbij Ruijgrok en schoof de bal in een leeg doel. Driemaal werd scheepsrecht én leverde dito punten op: 1-2.

SC Telstar – FC Eindhoven 2-0

Telstar won ondanks de afwezigheid van smaakmaker Marcus McGuane simpel met 2-0 van FC Eindhoven. De thuisploeg domineerde de wedstrijd, maar vergat de score verder uit te bouwen dan de uiteindelijke 2-0. Beide spitsen van Telstar maakten uiteindelijk een doelpunt: Elayis Tavsan schoot voor rust de 1-0 binnen, Reda Kharchouch zorgde in de tweede helft voor de tweede treffer van de avond. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Telstar nog wel een flinke domper te verwerken: smaakmaker Kharchouch moest het veld verlaten met een hoofdblessure.

Overige uitslagen:

Helmond Sport – NAC Breda 0-0

FC Dordrecht – Excelsior 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen