"Die eerste wedstrijd van AZ tegen Willem II direct mentaal zwaar"

16 januari 2020, 12:43

De herstart van AZ in de Eredivisie kan weleens cruciaal worden voor het verloop van de tweede seizoenshelft. Goed beginnen is een hele klus, zo wijzen voorbeelden uit het verleden uit. "Die eerste wedstrijd tegen Willem II van aanstaande zaterdag wordt direct een mentaal zware", weet oud-speler Barry van Galen.

"Win je, dan kom je weer in de flow van ervoor", zegt Van Galen in het Algemeen Dagblad. "Toch komt de echte druk pas aan het einde. Vanaf ongeveer maart gaat echt iedereen over een kampioenschap praten. En dat hebben de meeste spelers niet meegemaakt."

Het seizoen van AZ vertoont gelijkenissen met die van Roda JC een kwart eeuw geleden. In 1994/1995 wisten de Limburgers destijds als enige club het spoor van Ajax te volgen. "Het huidige AZ is hartstikke goed op elkaar ingespeeld. Het team staat als een huis. Dat was met Roda destijds ook. Net als de AZ-teams van Adriaanse en Van Gaal. Ze zijn bij elkaar gebleven, de langdurige blessure van Pantelis Hatzidiakos lijkt opgevangen met ook de komst van Ramon Leeuwin. Wat dat betreft maak ik me over het huidige AZ niet veel zorgen.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen