Lukkien blijft hopen op Jansen: "Missen zijn leiderschap"

16 januari 2020, 18:06

Dick Lukkien kan niet wachten totdat Anco Jansen weer terugkeert bij FC Emmen. De captain speelde dit seizoen welgeteld drie minuten in het eerste team van de Drentenaren, maar kan de ontbrekende schakel vormen. "We missen zijn leiderschap én zijn pure voetbalkwaliteit. Hij is in staat om te weten waar de ruimte liggen op het veld", vindt de oefenmeester.

Tegenover het Algemeen Dagblad gaat hij in op de situatie van Jansen, die in november na een knieblessure op de weg terug leek, maar door een terugval voorlopig nog niet aansluit bij de wedstrijden van het eerste team. "Het is tegengevallen hoe lang het duurt voordat we weer over hem konden beschikken. In november viel hij in tegen Vitesse. Maar daar is het bij gebleven. Daarna kreeg hij weer een terugslag", aldus Lukkien, die wel aangeeft dat de nieuwe behandeling aan lijkt te slaan.

Lees ookJansen hoopt op terugkeer bij Emmen: "Maar zal moeilijk worden"

Dat Jansen nog steeds een belangrijke speler voor Emmen is, was te zien aan het feit dat trainer Lukkien de routinier ondanks zijn blessure meenam naar het trainingskamp in Spanje deze winter. Toch lijkt een rentree niet aanstaande, zo gaf de spelmaker zelf ook nog te kennen. "Ik hoop dat ik terugkom, daar doe ik op dit moment ook alles voor, maar het zal moeilijk worden", was hij eerlijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen