Buijs kijkt uit naar 'heksenketel' in Twente: "Andere poppetjes"

17 januari 2020, 16:13

FC Groningen hervat zaterdagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Twente. De twee ploegen staan dichtbij elkaar op de ranglijst en trainer Danny Buijs verwacht dan ook een spannende wedstrijd met een 'ander' Twente dan voor de winterstop. "Zij hebben een mindere periode gehad en zullen wat andere poppetjes hebben", zei hij.

De Trots van het Noorden staat op de tiende plaats en heeft zes punten voorsprong op nummer twaalf FC Twente. Buijs denkt dat beide clubs vergelijkbaar met elkaar zijn. "Het zijn allebei volksclubs, enorme voetbalbolwerken met een trouwe achterban. FC Twente heeft de fase voor de winterstop een moeilijke periode gehad en ze zullen blij geweest zijn met de winterstop", sprak de trainer via de officiële kanalen van de club. "Hun speelwijze is bekend, maar ik verwacht wel wat andere 'poppetjes' bij de tegenstander, door wat blessures en om nieuwe spelers in te passen. Het is een voetballende ploeg en het kan een heksenketel worden in hun volle stadion. We zijn blij dat het weer om het 'echie' gaat en kunnen zaterdag kijken hoe we erop staan na de winterstop."

In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft ging FC Groningen op trainingskamp in Duitsland. Daar heeft de ploeg zich vooral gericht op het maken van doelpunten. Het maakte er dit seizoen namelijk nog maar 21. "We hebben daarin drie elementen benoemd die van belang zijn. Het gaat in de eerste plaats om de keuzes die in het laatste gedeelte van de aanval worden gemaakt. Ook is het soms een kwestie van 'je geluk' te beproeven. Er staat immers nergens dat je de bal in het doel moet dribbelen. En op de derde plaats zetten we vaak en veel hoog druk en hanteren tegenstanders daardoor geregeld de lange bal. Op het moment dat wij de bal dan weer veroveren, moeten we opnieuw veel spelers voorbij. Dus het is de kunst soms ook wat meer ruimte aan de bal te creëren", sprak hij.

Voor zijn basiself in de wedstrijd tegen Twente moet Buijs nog wel even puzzelen, want verdedigers Ko Itakura en Samir Memisevic zijn vraagtekens. Gabriel Gudmundsson en Amir Absalem zijn in ieder geval niet inzetbaar, daartegenover staat het debuut van A-junioren Tomas Suslov, Thomas Poll en Kian Slor in de wedstrijdselectie. Laatstgenoemde tekende vrijdagmiddag een contract van 2,5 jaar bij de noorderlingen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen