Liverpool ontstemd door winterse Afrika Cup: "Een catastrofe"

17 januari 2020, 17:10

Het nieuws dat de Afrika Cup volgend jaar tóch weer in de winter wordt afgewerkt, is niet bepaald met gejuich ontvangen door Liverpool. De beslissing heeft grote gevolgen voor The Reds, die middenin het seizoen waarschijnlijk Mohamed Salah en Sadio Mané moeten afstaan. Jürgen Klopp spreekt van 'een catastrofe'.

Naast Salah en Mané is mogelijk ook Naby Keita volgend seizoen een tijd niet beschikbaar voor Liverpool. "Als we  een speler, moet hier rekening mee gehouden worden. Je weet dat de speler er vier weken niet zal zijn. Dit helpt Afrikaanse spelers niet", wordt Klopp geciteerd door Engelse media.

Klopp noemt de Afrika Cup een interessant toernooi. "Maar het is een overduidelijk probleem dat het toernooi in de winter wordt gespeeld, alhoewel het gezien het weer in Afrika logisch is dat er in onze winter wordt gespeeld. We hebben hier geen stem in. Als we een speler niet laten gaan, wordt hij geschorst. Is een speler geblesseerd, dan moeten we hem naar Afrika sturen waar hij wordt gecheckt. Dan is hij binnen een of twee weken weer terug. Het zou vandaag de dag niet zo moeten gaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen