Nijland: "PSV en Faber kunnen beter dan verwachte match blijken"

18 januari 2020, 11:31

Hans Nijland heeft een hoge pet op van Ernest Faber, die het seizoen afmaakt als hoofdtrainer van PSV. De twee werkten twee seizoenen met elkaar samen bij FC Groningen. "Ik denk dat hij kan verrassen bij PSV en dat het wel eens een beter dan verwachte match kan blijken te zijn", laat Nijland weten aan het Eindhovens Dagblad.

Volgens de voormalig directeur van Groningen kan Faber goed met spanning omgaan. "Gegeven de omstandigheden heeft hij het in Groningen goed gedaan. Hij kan een team maken van zijn staf en elftal, durft jonge spelers in het diepe te gooien en ze mogen ook fouten maken. Ernest heeft oog voor de totale organisatie en wat PSV vanaf nu nog meer gaat merken, is dat het een heel evenwichtig mens is. Ik heb me er altijd enorm over verbaasd hoe ontspannen hij voor wedstrijden is", vertelt hij.

Faber was twee jaar hoofdtrainer van Groningen. De noorderlingen besloten zijn aflopende contract niet te verlengen, waarna hij medio 2018 terugkeerde naar PSV. "Denk erom, in Groningen is het ook lastig hoor. De achterban is uitermate kritisch en de pers is niet mals als het niet loopt. Natuurlijk is het verwachtingspatroon lager dan in Eindhoven, maar daar werk je met andere spelers en is een topper als Ritsu Doan een van de velen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen