Effectief Feyenoord rekent eenvoudig af met Heerenveen

18 januari 2020, 21:42   Bijgewerkt: 18 januari 2020, 22:55

Feyenoord heeft zaterdagavond een aanval van sc Heerenveen afgeslagen. De Rotterdammers waren in de eigen Kuip bijzonder effectief en wonnen uiteindelijk gemakkelijk met 3-1. Zodoende opent het elftal van Dick Advocaat de jacht op nummer drie PSV, terwijl de Friezen achterblijven en vooalsnog niet verder komen dan de bovenkant van de middenmoot.

Aan de kant van de thuisploeg kon trainer Dick Advocaat weer beschikken over Rick Karsdorp. De rechtervleugelverdediger moest echter genoegen nemen met een plaatsje op de reservebank. Onder de lat werd de vertrokken Kenneth Vermeer vervangen door Justin Bijlow. De bezoekers uit Friesland moesten het stellen zonder de geschorste Sherel Floranus, die ex-Feyenoorder Lucas Woudenberg de linksbackpositie zag invullen. In de punt van de aanval gaf coach Johnny Jansen de voorkeur aan Jordy Bruijn.

Heerenveen begon brutaal in De Kuip en wist het Feyenoord lastig te maken op de helft van de Rotterdammers. Uit het niets kregen de gasten het deksel hard op de neus. De eerste drie goede mogelijkheden van de gastheer leverden namelijk direct drie doelpunten op. Nadat Luis Sinisterra op fraaie wijze voor de 1-0 had gezorgd, nam Nicolai Jørgensen binnen het half uur ook twee treffers voor zijn rekening: 3-0. De Deense spits maakte zodoende voor het eerst sinds 10 november 2019 weer eens een doelpunt in de Eredivisie.

Het was echter niet zo dat Heerenveen niets in te brengen had, al hoefde Bijlow amper in actie te komen. Mitchell van Bergen en Ricardo van Rhijn beproefden hun gelijk van afstand, maar wisten de goalie niet aan het werk te zetten. Ook Chidera Ejuke haalde een aantal keer de trekker over en hij wist Bijlow wel tot een belangrijke redding te dwingen. De talentvolle keeper greep goed in toen de Nigeriaan voor zijn neus verscheen, maar had geen antwoord op een schot van Joey Veerman: 3-1.

Feyenoord liet zich overigens niet van de wijs brengen door deze tegenslag en heropende snel de jacht op meer doelpunten. Hahn voorkwam dat Jørgensen zijn derde treffer van de avond kon vieren. Jens Toornstra liet de doelman van Heerenveen vervolgens wel kansloos. Hij zag zijn schuiver echter via de paal terug het veld in komen. Aan de overkant liet Ejuke na om de Friezen helemaal terug in de wedstrijd te schieten. Na een handige actie van Bruijn prikte hij de bal net naast het vijandelijke doel.

Waar de eerste helft nog bijzonder aantrekkelijk was, begonnen Feyenoord en Heerenveen erg slordig aan het tweede bedrijf. Grote kansen bleven in de beginfase dan ook uit, al was Jørgensen tot twee keer toe net niet snel genoeg om zijn hattrick te completeren. Aan de andere kant dacht Hicham Faik de wedstrijd nieuw leven in te blazen met een fantastische stift. De aanvoerder van Heerenveen had daarbij niet op Bijlow gerekend. De nieuwe nummer één van Feyenoord wist zijn poging op fraaie wijze onschadelijk te maken.

In het restant van het duel kregen beide ploegen veel ruimte, waar vooral de ingevallen Sam Larsson gebruik van maakte. De Zweedse buitenspeler kreeg het thuispubliek aan aantal keer op de banken met fraaie acties, maar vond Hahn op zijn weg naar een doelpunt. Heerenveen probeerde met het inbrengen van nieuweling Runar Espejord nog iets te forceren, maar de spits uit Noorwegen kon zijn stempel nog niet drukken. De zege van Feyenoord kwam niet meer in gevaar en de Zuid-Hollanders blijven zodoende uitstekend presteren onder Advocaat.

Voor Feyenoord staan er komende week twee uitwedstrijden op het programma. De manschappen van Advocaat gaan eerst in de KNVB Beker op bezoek bij Fortuna Sittard en spelen vervolgens in de Eredivisie tegen Heracles Almelo. Heerenveen zal op zijn beurt twee keer achter elkaar aantreden in het eigen Abe Lenstra Stadion. De Friezen nemen het in het bekertoernooi op tegen Willem II en spelen in competitieverband tegen AZ.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Justin Bijlow 6.5; Lutsharel Geertruida 6.5, Eric Botteghin 6, Marcos Senesi 6, Tyrell Malacia 6.5; Jens Toornstra 6.5, Leroy Fer 6, Orkun Kokcü (90. Renato Tapia -) 6.5; Steven Berghuis 6, Nicolai Jørgensen 7.5, Luis Sinisterra 6.5 (64. Sam Larsson 6,5).

SC Heerenveen:

Warner Hahn 7; Ricardo van Rhijn 6, Ibrahim Dresevic 6, Sven Botman 6, Lucas Woudenberg 6; Rodney Kongolo 6 (80. Rami Hajal -), Hicham Faik 6.5, Joey Veerman 6.5; Mitchell van Bergen 6.5, Jordy Bruijn 6 (80. Runar Espejord -), Chidera Ejuke 6.5 (66. Alen Halilovic 6).

Man of the Match: Nicolai Jørgensen (7.5)

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen