Twente en Groningen delen punten in uiterst pover duel

18 januari 2020, 22:05

FC Groningen en FC Twente hebben in hun eerste wedstrijd van 2020 de punten gedeeld. Na ruim negentig minuten spelen was nog altijd de brilstand op het scorebord te vinden. FC Groningen miste nog een strafschop doordat Ajdin Hrustic een makkelijk gegeven pingel op de paal schoot: 0-0.

De thuisploeg wilde zich vanavond revancheren voor de slechte periode kort voor de winterstop. De Enschedeërs pakten slechts één punt uit de laatste vijf Eredivisiewedstrijden, waarvan de 3-0 nederlaag bij hekkensluiter RKC het hardst aankwam. FC Groningen sloot de eerste seizoenshelft wel af met een overwinning tegen Emmen maar had kort daarvoor ook al vijf officiële wedstrijden niet meer gewonnen.

Hoewel na het eerste fluitsignaal van arbiter Dennis Higler de competitie officieel was hervat, leken de ploegen nog niet ontwaakt uit de winterslaap. In een laag tempo en zonder enige drang naar voren probeerden beide ploegen de bal voornamelijk in de ploeg te houden. De eerste serieuze mogelijkheid vond pas in minuut twintig plaats. In eerste instantie voorkwam Deyovaisio Zeefuik met een puike tackle een vrije doortocht, maar in de nastoot kreeg Aitor Cantalapiedra nog de kans om Sergio Padt te testen. De doelman slaagde echter met vlag en wimpel en dook de bal uit de verre hoek. Dat was verder ook het enige noemenswaardige moment van een povere eerste helft.

Na de korte onderbreking werd de wedstrijd niet veel beter, maar er kwamen wel iets meer kleine kansen. Met een klein uur op de klok kreeg FC Groningen een wat goedkope penalty nadat Kaj Sierhuis tussen twee man door wilde dribbelen en zich gemakkelijk liet vallen. De Australiër Ajdin Hrustic schoot de strafschop echter op de paal waardoor men in Enschede toch nog enige mate van gerechtigheid voelde. Richting de slotfase was FC Twente wel de ploeg die het meest aanspraak maakte op een doelpunt, maar echt grote kansen kreeg het niet. Een uitermate teleurstellende wedstrijd eindigde dan ook hoe hij begon; 0-0.

Ondanks een punt overheerste toch wel de teleurstelling bij de spelers. Zij weten dat een punt niet bepaald toereikend is en het perspectief volgende week niet veel beter is. Beide ploegen kunnen zich namelijk opmaken voor pittig potje. FC Twente speelt een uitwedstrijd in Eindhoven en de mannen van Danny Buijs krijgen koploper Ajax op bezoek.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Joël Drommel 6,5, Giovanni Troupée 6,5, Peet Bijen 6, Xandro Schenk 6, Julio Pleguezuelo 6,5, Lindon Selahi 5,5, Oriol Busquets 5, Javier Espinosa 6 (Keito Nakamura -), Jesse Bosch 6, Aitor Cantalapiedra 5,5, Rafik Zekhnini 4,5 (Haris Vuckic -).

FC Groningen: Sergio Padt 6,5, Django Warmerdam 6,5, Bart van Hintum 6, Mike te Wierik 6, Deyovaisio Zeefuik 6,5, Daniël van Kaam 6,5, Ramon-Pascal Lundqvist 5,5, Azor Matusiwa 6,5, Ajdin Hrustic 4,5 (El Messaoudi -), Joel Asoro 5 (Sam Schreck -), Kaj Sierhuis 4,5 (Romano Postema 6).

Man of the match: Deyovaisio Zeefuik

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen